Hoe wordt een 'gebruiker' aangemaakt in Centix?

Het aanmaken van een nieuwe gebruiker in Centix bestaat uit 3 onderdelen:

• Het aanmaken van een 'relatie'
  • Het aanmaken van een persoon
  • Het aanmaken van een gebruiker

In onderstaand stappenplan wordt alleen het aanmaken van een gebruiker behandeld. Dit betekent dat al een ‘relatie’ en een ‘persoon’ is aangemaakt in Centix.

Het aanmaken van een 'gebruiker' gaat als volgt:

Een ‘gebruiker’ kan worden aangemaakt op het ‘personendetail’ door het toewijzen van: een gebruikersnaam, een systeemrol en wachtwoord.

Klik op het tabblad Beveiliging aan de linkerkant van het personendetail.

Gegevens gebruikers

Als eerste dient een gebruikersnaam en een systeemrol ingevuld te worden voor de persoon, dit zijn verplichte veldenVervolgens is na het opslaan er een gebruikersaccount aangemaakt en dient deze geactiveerd te worden.

*Het is mogelijk om de systeemrollen in het Admin panel aan te passen of toe te voegen.

Het activeren van het gebruikersaccount kan op twee manieren: 'Verstuur activatielink' of 'Wijzig wachtwoord'.

1. Verstuur activatielink

Door het versturen van de activatielink heeft de nieuwe Centix gebruiker de mogelijkheid om zelf een wachtwoord in te vullen en vervolgens in te loggen na het ontvangen van de activatielink. Hiervoor dient de gebruiker wel over een geldig e-mailadres te beschikken.

Daarnaast dient dit e-mailsjabloon en de bijbehorende taken goed te zijn ingesteld in het Admin Panel.

2.  Wachtwoord Wijzigen

De andere optie is het zelf invullen van een wachtwoord waardoor de nieuwe Centix gebruiker voor het inloggen moet klikken op: 'Wachtwoord vergeten'. Hierdoor ontvangt de gebruiker een e-mail om het wachtwoord te resetten. Hiervoor dient de gebruiker wel over een geldig e-mailadres te beschikken en dient dit e-mailsjabloon en de bijbehorende taken goed te zijn ingesteld in het Admin Panel.

_______________________________________________________________________________________

Het is mogelijk dat functionaliteiten, menu-items of werkbladen in de FAQ worden benoemd welke niet in uw eigen omgeving staan.
Dit kan meerdere oorzaken hebben:
  • De rechten zijn niet toegekend
  • De omgeving is nog niet geüpdatet naar de juiste versie
  • De functionaliteiten zijn nog niet ingeregeld

• Om toch gebruik te kunnen maken van hetgeen benoemd in de handleiding kan de keuze gemaakt worden dit zelf in te regelen of gebruik te maken van een Centix specialist. Het gebruik van de artikelen in de FAQ zijn op eigen risico. Centix tracht er naar om de artikelen na de release van een nieuwe versie zo snel als mogelijk bij te werken.