Hoe pas ik het menu aan in Centix?

Zo goed als overal in het systeem wordt de menubalk getoond. Dit zorgt ervoor dat er gemakkelijker genavigeerd kan worden door het gehele systeem. Het is mogelijk om deze naar wens aan te passen, zodat er nog gemakkelijker genavigeerd kan worden naar bijvoorbeeld pagina's die veel gebruikt worden, dit gaat als volgt:

1. Ga naar het Admin panel, deze is te benaderen via het menu of doormiddel van websitelink.com/admin het kan zijn dat er staat dat u geen toegang heeft. Wanneer dit zich voordoet vragen wij uw om contact op te nemen met diegene bij uw in de organisatie die over Centix gaat. Centix kan u geen extra rechten geven.
  2. In het Admin panel zit aan de linkerkant een menu, in dit menu zit een kopje 'Menu', klik hier op.
  3. Nu verschijnt het onderstaande scherm, hier staat het gehele menu.

Toelichting:

Een menu item kan toegevoegd worden via de knop toevoegen links bovenin.
Een menu item kan aangepast worden door erop te klikken en een wijziging door te voeren.
Verplaatsen van een menu item kan door het desbetreffende menu item te slepen naar de juiste plek.
Het toevoegen van een bovenliggend, onderliggend of een sub-item kan door middel van de rechtermuisknop.

Menu item detail verschillende velden:

Wanneer er op toevoegen of wijzigen wordt geklikt, verschijnt dit scherm:

Hieronder staat uitgelegd wat elk veld betekent:

• URL: link waar het menu item naar doorverwezen wordt, alleen het gedeelte achter de .com
    Een overzicht van beschikbare pagina's zijn te vinden door eerst op het blauwe link icoontje te klikken en vervolgens op F4 te drukken.
  • Doelvenster: 'Huidig tabblad' of 'Nieuw tabblad' afhankelijk wat geopend moet worden als op het menu item geklikt wordt
  • Gebruik beperkte toegang: Aanvinken met de bijbehorende rollen als alleen bepaalde rollen hierbij mogen komen
  • Omschrijving: een bondige beschrijving van het item in kwestie
_______________________________________________________________________________________
Het is mogelijk dat functionaliteiten, menu-items of werkbladen in de FAQ worden benoemd welke niet in uw eigen omgeving staan.
Dit kan meerdere oorzaken hebben:
  • De rechten zijn niet toegekend
  • De omgeving is nog niet geüpdatet naar de juiste versie
  • De functionaliteiten zijn nog niet ingeregeld

• Om toch gebruik te kunnen maken van hetgeen benoemd in de handleiding kan de keuze gemaakt worden dit zelf in te regelen of gebruik te maken van een Centix specialist. Het gebruik van de artikelen in de FAQ zijn op eigen risico. Centix tracht er naar om de artikelen na de release van een nieuwe versie zo snel als mogelijk bij te werken.