Hoe voeg ik een video toe in mijn Centix omgeving?

Video's gebruiken in de Centix omgeving

Iedere klant heeft zijn eigen wijze bij het inrichten en gebruiken van de Centix omgeving. Daarbij willen sommige als aanvulling graag een video tonen op hun Centix omgeving. Denk hierbij aan, een bezoekers instructie, een korte introductiefilm over het bedrijf of hoe medewerkers bepaalde handelingen kunnen/moeten verrichten in Centix.

Dit soort video’s zijn als klant zelfstandig toe te voegen in de Centix omgeving. Hoe? Dat leggen we u graag uit.

In Centix is het niet mogelijk om videobestanden zoals MPEG, MP4 of FLV te uploaden. Dit heeft te maken met het feit dat in onze software geen functionaliteit zit voor het afspelen van video’s. Daarnaast houden we rekening met het presteren van de Centix omgevingen, het uploaden van video’s zou veel opslag in beslag nemen, wat niet ten goede komt voor de snelheid van de omgeving.

Door de video’s te uploaden op een ander platform en deze via Centix te linken. Wordt de snelheid van de omgeving behouden en kan geprofiteerd worden van de toegevoegde waarde van de video’s.

Om een video te linken op de Centix omgeving wordt deze eerst geüpload naar een platform, meestal YouTube. Hoe een video geüpload kan worden naar YouTube wordt hier uitgelegd.

Als het uploaden naar het platform is gelukt, kan de link als bron gebruikt worden om de video op de Centix omgeving te plaatsen. Op elke plek in Centix waar een CMS-optie is kan een video worden toegevoegd. Dit CMS-scherm ziet er als volgt uit. In dit CMS-scherm zit de knop om een video toe te voegen

Klik op de videoknop en vul vervolgens in het Bron veld de Link in van de video en de gewenste afmetingen van de video (in Pixels). Als voorbeeld de video over Centix Online – Keuren van ladders en Trappen, link: https://youtu.be/apTpWR8teZ0

Klik vervolgens op opslaan. Nu is de video toegevoegd aan de Centix omgeving. Sla indien van toepassing nog verdere wijzigingen op en sluit of refresh het venster om het resultaat te zien.

_______________________________________________________________________________________
Het is mogelijk dat functionaliteiten, menu-items of werkbladen in de FAQ worden benoemd welke niet in uw eigen omgeving staan.
 Dit kan meerdere oorzaken hebben:
  • De rechten zijn niet toegekend
  • De omgeving is nog niet geüpdatet naar de juiste versie
  • De functionaliteiten zijn nog niet ingeregeld

• Om toch gebruik te kunnen maken van hetgeen benoemd in de handleiding kan de keuze gemaakt worden dit zelf in te regelen of gebruik te maken van een Centix specialist. Het gebruik van de artikelen in de FAQ zijn op eigen risico. Centix tracht er naar om de artikelen na de release van een nieuwe versie zo snel als mogelijk bij te werken.